Het Davidsfonds Noorderwijk organiseert ter gelegenheid van de Nacht van de Geschiedenis een bierproeverij.

Op woensdag 21 maart om 20ur organiseert onze afdeling voor de tweede maal ‘De Nacht van de Geschiedenis’ , ditmaal met als onderwerp ‘drank’.

Het wordt een bierproefavond met John Verbraeken die plaatsvindt in onze aloude St.-Bavobrouwerij in het Brouwerijstraatje. Wij huurden voor deze gelegenheid van firma Adinex een vergaderruimte (vroegere cafetaria) voor een trapistendegustatie. Alleen al het bezoek aan deze fijne locatie is de moeite waard. Maar daar blijft het niet bij. Wij organiseren immers samen met heemkring Northrevic. De heemkring mocht van de huidige eigenaar van de St.-Bavobrouwerij de zolder opruimen en daar viel nog heel wat te zoeken. Ter gelegenheid van de Nacht bouwde de Noorderwijkse heimatafdeling met de bekomen informatie een kleine tentoonstelling op die de geschiedenis van de brouwerij illustreert. Het loont de moeite om kennis te maken met het eeuw-oude archief.

De inkom bedraagt 11€ en we hebben graag dat je reserveert op een van bijgevoegde telefoonnummers omdat het aantal deelnemers aan de degustatie beperkt is.

Informatie over de ervaren spreker las je reeds in onze rondzendbrief of verneem je op de avond zelf.
Eenieder is welkom.

Meld je komst op nummers: 014/262407 - 014/262293 -

In Herentals viert het Davidsfonds de Nacht van de Geschiedenis in de Lakenhal. Luc Verhaegen en dr. Jan Goris verdiepen er zich in de rijke biergeschiedenis van Herentals.